Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

В Сливен честването на Националния празник започна с концерт на хор «Добри Чинтулов»

01 март 2016 16:34,
Излъчване: Община Сливен преди 8 години, брой четения: 845
...

С концерт на хор „Добри Чинтулов” при Народно читалище „Зора 1860” – Сливен, под диригентството на академик Методий Григоров, започна тържественото честване на Националния празник на Република България 3 -ти март. Концертът се състоя на 29 февруари във фоайето на община Сливен.

Хористите изпълниха патриотичните песни „Хубава си, татковино”, „Край Босфора”, както и венец от български хорови песни, изградени на фолклорна основа от първомайсторите на българската композиторска школа и др. На концерта прозвуча творбата на Борис Тричков и Добри Христов „Родино мила, теб привет!”, станала основа на националния химн.

Като част от програмата снощи на Малка сцена на ул. „Ген. Столипин” 26 се състоя и представление на „Юнашки глави” на театралната трупа при Арт Център 7, с ръководител Вяра Начева. Програмата на общината за отбелязването на 3 март включва още концерт на Симфоничния оркестър - диригент Андреа Тарантино от Италия, концерт на Детски фолклорен ансамбъл „Българче” при ОУ „Христо Ботев” и Младежки танцов ансамбъл „Браво” при НЧ „Хаджи Димитър”. РБ „Сава Доброплодни” ще представи поетичен рецитал с участието на ученици от сливенските училища под наслов „Песните на Чинтулов отекват в сърцата ни”.

На 3 март от 11 часа на площад „Хаджи Димитър” ще се състои церемония по издигане на националното знаме на Република България, панихида в памет на загиналите войни за Освобождението на България и благодарствен молебен. Ще се състои ритуал за поднасяне на венци и цветя пред паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци. На площад „Хаджи Димитър” фолклорна програма ще изнесат Ансамбъл за народни песни и танци – Сливен.

В 12 часа започва 52-ра лекоатлетическа щафета „Освободител”. Стартът, финалът и награждаването ще са пред Съдебната палата.

Концерт по проект „Дунавско братство”, с участието на Теодоси Спасов и Михай Борбей от Унгария ще се състои на 13 март в салона на Кукления театър. Проявите се организират от община Сливен, Сливенска митрополия, Регионалния инспекторат по образованието, Народно читалище „Зора 1860” – Сливен, Обществен дарителски фонд, Симфоничния оркестър, ОУ „Христо Ботев, НЧ „Хаджи Димитър”, РБ „Сава Доброплодни”, Военно формирование 22 220, Държавния куклен театър и Детския комплекс.

В прикачения файл ще видите подробна програма:

Файлове

Програма за 3 март [32.0KB]

Microsoft Word Document