Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Консулът на Русия във Варна и кметът на Сливен обсъдиха възможности за сътрудничество

14 март 2016 14:25,
Излъчване: Община Сливен преди 8 години, брой четения: 641
...

Възможностите за сътрудничество и културен обмен обсъдиха на среща днес генералният консул на Русия във Варна Сергей Лукянчук и кметът на Сливен Стефан Радев. Двамата споделиха мнение, че между Русия и България има традиции, общи културни и икономически интереси, които трябва да продължат. „Двата народа са исторически свързани и съм уверен, че добрите отношения ще се развиват“, каза Сергей Луканчук. Преди срещата с кмета на Сливен той посети Природо-математическата гимназия „Добри Чинтулов“, където беше обсъдена възможността за създаване на руски център, оборудван с компютърна техника, за работа на ученици, изучаващи руски език, за организиране на курсове и квалификационна дейност на преподаватели по руски език.

Кметът на Сливен Стефан Радев заяви, че има много деца, които искат да изучават руски език. В седем от училищата в общината той е включен в учебната програма, а като втори чужд език се изучава в пет гимназии. В две училища е включен в предметите за свободно избираема или задължителна подготовка. От 2016 г. в две детски градини в Сливен са сформирани групи за изучаване на руски език. Предстои откриване на група и в трета детска градина.

На срещата присъстваха заместник-кметовете Пепа Чиликова и Стоян Марков, председателят на Постоянната комисия по образование в Общинския съвет Милена Чолакова и директорът на ПМГ „Добри Чинтулов“ – Марияна Милева.

Снимки

......