Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител се срещна с посланика на Израел

16 март 2016 11:23,
Излъчване: Област Сливен преди 8 години, брой четения: 870
Снимка 1

На 15.03.2016 г. областният управител Татяна Петкова посрещна Н. Пр. Ирит Лилиан – извънреден и пълномощен посланик на Държавата Израел. Тя беше придружавана от Алон Коен – аташе в израелското посолство. В срещата участва и заместник областният управител Камен Костов.

Татяна Петкова представи пред Нейно Превъзходителство предимствата на областта и предизвикателствата, пред които е изправена. Тя направи социално-икономически профил на региона и презентира възможностите за привличане на инвестиции.

От своя страна посланик Ирит Лилиан предложи сфери за взаимноизгодно сътрудничество. Гостът прояви интерес към създаването на контакти с местни контрагенти в областта на ранното детско развитие и обучение, управление и пречистване на водите и използването им за напояване в селското стопанство, производството на електроенергия, включително от алтернативни източници, развъждането на растения. Нейно Превъзходителство подчерта, че Държавата Израел разполага с отлични експерти и може да предложи трансфер на ноу хау в тези сфери.

Татяна Петкова подчерта, че тя, като областен управител, съвместно с местната власт ще направят всичко възможно за развитието на двустранните отношения и привличането на израелски инвестиции в областта.

Преди срещата в Областна администрация Сливен двете бяха в Художествена галерия „Димитър Добрович“ за откриването на изложбата „Ерусалим - София“, организирана от посолството на Държавата Израел у нас. Експозицията е посветена на 25 години от възстановяването на дипломатическите отношения между България и Израел.

По-късно посланик Ирит Лилиан се срещна с еврейската общност в Сливен.

Снимки

Снимка 2Снимка 3Снимка 4Снимка 5Снимка 6