Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител се срещна с посланика на Израел

16 март 2016 11:23,
Излъчване: Област Сливен преди 8 години, брой четения: 814
Снимка 1

На 15.03.2016 г. областният управител Татяна Петкова посрещна Н. Пр. Ирит Лилиан – извънреден и пълномощен посланик на Държавата Израел. Тя беше придружавана от Алон Коен – аташе в израелското посолство. В срещата участва и заместник областният управител Камен Костов.

Татяна Петкова представи пред Нейно Превъзходителство предимствата на областта и предизвикателствата, пред които е изправена. Тя направи социално-икономически профил на региона и презентира възможностите за привличане на инвестиции.

От своя страна посланик Ирит Лилиан предложи сфери за взаимноизгодно сътрудничество. Гостът прояви интерес към създаването на контакти с местни контрагенти в областта на ранното детско развитие и обучение, управление и пречистване на водите и използването им за напояване в селското стопанство, производството на електроенергия, включително от алтернативни източници, развъждането на растения. Нейно Превъзходителство подчерта, че Държавата Израел разполага с отлични експерти и може да предложи трансфер на ноу хау в тези сфери.

Татяна Петкова подчерта, че тя, като областен управител, съвместно с местната власт ще направят всичко възможно за развитието на двустранните отношения и привличането на израелски инвестиции в областта.

Преди срещата в Областна администрация Сливен двете бяха в Художествена галерия „Димитър Добрович“ за откриването на изложбата „Ерусалим - София“, организирана от посолството на Държавата Израел у нас. Експозицията е посветена на 25 години от възстановяването на дипломатическите отношения между България и Израел.

По-късно посланик Ирит Лилиан се срещна с еврейската общност в Сливен.

Снимки

Снимка 2Снимка 3Снимка 4Снимка 5Снимка 6