Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

В Сливен се провежда 15-ят юбилеен Регионален фестивал на руската песен и танц

24 март 2016 15:07,
Излъчване: Област Сливен преди 8 години, брой четения: 626
Снимка 1

Днес в Сливен се провежда 15-ят юбилеен Регионален фестивал на руската песен и танц. Организатори са Областната администрация Сливен, Община Сливен, Домът на дружбата - Сливен, Дружеството за приятелство с народите на Русия и ОНД – Сливен, Военният клуб и РИО -Сливен. Тазгодишното издание е посветено на 140-та годишнина от Априлското въстание.

Официални гости на откриването бяха областният управител Татяна Петкова, Веска Вълчева - заместник областен управител, Александра Владимировна от Генералното консулство на Русия във Варна, Пепа Чиликова – заместник-кмет на община Сливен, д-р Бисерка Василева – началник на РИО – Сливен, Марин Кавръков – председател на Дружеството за приятелство с народите на Русия и ОНД – Сливен.

„Духовните връзки между България и Русия са многовековни. Исторически обусловена е близостта между нашите народи, езици и култури. Фестивали като днешния са поредното потвърждение на традицията на дълбокото ни взаимно уважение, преодоляла превратностите на времето,“ каза в поздравлението си към организатори и участници областният управител. Тя пожела на всички приятели на руската култура здраве, много успехи и благополучие!

Веска Вълчева, която е председател на Организационния комитет, откри официално фестивала.

През целия ден днес на сцената на събитието се представят 61 музикални групи, вокални състави, дуети и индивидуални изпълнители областите Сливен и Бургас. Те са разделени на две групи – детски групи и изпълнители и художествени колективи и индивидуални изпълнители от зряла възраст.

Снимки

Снимка 2Снимка 3