Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

днодневно обучение за работа по младежки проекти се провежда днес от 10.30 часа в залата на Областна администрация – Сливен.

24 юни 2008 15:48,
Излъчване: Област Сливен преди 15 години, брой четения: 1076
222

Организатор е Държавната агенция за младежта и спорта /ДАМС/. В обучението участват над 30 представители на неправителствени организации, работещи с млади хора, училищни и читалищни настоятелства от Сливенска област.

Форумът беше открит от зам.-областния управител Фатме Мустафова. „Днешното обучение е много полезно, защото освен че ще бъде представена новата визия на младежката политика в България, ще бъдат разгледани и съвсем практически проблеми", отбеляза в приветствието си г-жа Мустафова. Като пожела на добър час на форума, тя допълни: „Вярвам, че тази програма е много добър национален инструмент, тъй като дава възможност за реализиране на вашите идеи, за срещи на връстници и съмишленици, осигурява поле за личностно развитие и реализация".

Мария Лазарова – началник отдел в главна дирекция „Политика за младежта" към ДАМС, представи Програмата за младежките дейности 2008-2010 г., като се спря обстойно на постигнатите досега резултати и новите възможности. Основната цел на програмата е да помогне на младите хора да реализират своите идеи. Тя е насочена към подрастващи от 14 до 18 г. и младежи – 18-35 г. Регионалните експерти на ДАМС по места ще помагат за коректното подготвяне на проектните предложения, за да се отстранят своевременно нередностите и несъответствията, които биха попречили за тяхната реализация.

Като сериозни постижения на Програмата за младежки дейности 2008-2010г. бяха изтъкнати възможността за закупуване на технически средства, увеличеният размер за финансиране по отделните проекти, опростената процедура за кандидатстване, удължаването на срока за отчитане и др.

Участниците в обучението се запознаха как се разработват проекти за младежки дейности, а след обяд ще имат възможност и сами да участват в разработването на проектни идеи.

Снимки

333344