Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Продължава изпълнението на проект за предоставяне на услугата „Приемна грижа”

31 март 2016 15:49,
Излъчване: Община Сливен преди 8 години, брой четения: 567

Община Сливен е партньор при изпълнение на проект „Приеми ме 2015” – BG05M9OP001-2.003-0001-C01, финансиран по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020. Проектът се реализира на национално ниво с участието на 82 общини и е с продължителност до 31.07.2018 г. Водеща организация при изпълнението на проекта е Агенция за социално подпомагане.

Сред целите на проекта е да се усъвършенства и разшири обхвата на услугата „Приемна грижа", както и да затвърди предоставянето на услугата на местно ниво като алтернативна форма за отглеждане на деца в риск в семейна среда.

Основен акцент е поставен към развитие на специализирана приемна грижа за деца с увреждания; деца, жертви на насилие или трафик; деца, които са непридружени бежанци. Специален фокус се поставя и върху настаняването на деца до 3-годишна възраст.

За предоставяне на услугата „Приемна грижа” в община Сливен е сформиран екип от двама социални работници, който има пряк ангажимент по предоставянето на целия пакет от дейности имащи отношение към подкрепа и повишаване капацитета на кандидати и утвърдени приемни семейства.

Екипът по Приемна грижа на община Сливен работи в „Центъра за работа с деца на улицата” - гр. Сливен, ж.к. „Дружба”, тел. 044/ 66 73 21.