Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

С хепънинг беше даден старт на проект за социално включване на роми

01 април 2016 13:46,
Излъчване: Област Сливен преди 8 години, брой четения: 583
Снимка 1

На 01.04.2016 г. в кв. „Надежда“ се състоя хепънинг, с който беше поставено началото на изпълнението на проект „Интегриран проект за социално включване на роми и други уязвими групи в гр. Сливен“.

Сред гостите бяха областният управител Татяна Петкова, заместник областните управители Веска Вълчева и Камен Костов, заместник-кметът Стоян Марков, началникът на РИО-Сливен д-р Бисерка Василева, ръководителят на проекта Дилян Стойков, кметският наместник Диана Дечева.

Стела Костова – председател на Ромска академия за култура и образование, откри празника и представи проекта. „Интегриран проект за социално включване на роми и други уязвими групи в гр. Сливен“ се изпълнява от община Сливен в партньорство с Ромска академия за култура и образование, Здравето на ромите и Лекари на света, с финансовата подкрепа на Швейцария в рамките на швейцарския принос за разширения Европейски съюз. Ще бъде построено Обединено детско заведение - 2 яслени групи и 4 целодневни групи, в което ще бъдат обхванати 152 деца на възраст от 1 до 6 години. Към детската градина ще бъде обособен здравно-образователен център, в който ще се провеждат дейности насочени към доболнично здравеопазване и улесняване достъпа до първично здравно обслужване, дейности за повишаване родителските умения, консултиране и подкрепа. Ще се сформира етно-кът, в който визуално ще се оформят и представят артефакти, документи, произведения на изкуството на творци и майстори от ромски произход.

Областният управител Татяна Петкова поздрави изпълнителите на проекта и жителите на квартала. „Смятам, че чрез този проект е намерен правилният път за създаване на работа, за обучение на подрастващите и за предоставяне на здравни и социални услуги. Нека децата ползват услугите, които ще се предоставят – да се обучават, за да гарантират бъдещето си, да ползват услугите на здравния център, за да подобряват здравния си статус. От сърце желая на добър час на инициативата и успешно приключване“, каза още тя.

Татяна Петкова използва възможността да съобщи, че на 8 април по случай Международния ден на ромите, в Областна администрация Сливен ще се състои тържество, на което ще бъдат наградени изявени деца от ромски произход.

Хепънингът продължи с изпълнението на танцови състави и оркестри.

Снимки

Снимка 2Снимка 3Снимка 4