Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

ЧАСОВЕ ПО КИТАЙСКИ ЕЗИК И КИТАЙСКА КУЛТУРА В ХУМАНИТАРНАТА ГИМНАЗИЯ “ДАМЯН ДАМЯНОВ”

04 април 2016 10:10,
Излъчване: ПХГ "Дамян Дамянов" преди 8 години, брой четения: 2077
доц. д-р Лун Тао – китайския директор на Института „Конфуций” и Ж. Радев- директор на Хуманитарна гимназия

На първи април в Хуманитарната гимназия „Дамян Дамянов” гостува доц. д-р Лун Тао – китайския директор на Института „Конфуций” във Велико Търново. Това е образователна институция с нестопанска цел, която е на подчинение на Правителството на Китайската народна република (КНР) и на Държавната организация за преподаване на китайския език като чужд – "Ханбан". Основните цели на института са насочени към разпространение на китайския език и култура, задълбочаване на познанията на хората от различните страни за Китай, както и развиване на приятелски отношения и разгръщане на международен обмен и сътрудничество с държавите по света в областта на образованието, културата, икономиката.

В срещите си с ръководството на гимназията, с педагогическия колектив и с представители на ученическата общност, гостът представи възможността от новата учебна година в училището да работи китайски доброволец, който да преподава китайски език и да организира инициативи за запознаване с китайската култура. Към предложенията на г-н Тао бе проявен подчертано позитивен интерес от учители и ученици. През следващите месеци предстои конкретната работа по този нов за гимназията проект, за да може в началото на следващата учебна година пратеникът на тази най-бързо развиваща се и с богата история страна да започне работа при нас.

Гостът написа няколко реда в паметната книга на гимназията. Пожеланията му са доброто начало на взаимоотношенията ни да доведе до добри бъдещи резултати, хуманитарното образование да продължи да бъде полезно за младите хора и за обществото като цяло, а китайският език да отвори за нашите ученици още един прозорец към света.

В същия ден доц. д-р Лун Тао посети и седмичната детска градина „Калина”, където се срещна с директорката Татяна Терзиева и педагогическия колектив, за да обсъди възможността бъдещият доброволец да работи и с деца от предучилищна възраст.

Гостът бе приет от заместник-кмета по хуманитарните дейности на община Сливен Пепа Чиликова и има среща с началника на Регионалния инспекторат по образование Бисерка Михалева.

Снимки

доц. д-р Лун Тао – китайския директор на Института „Конфуций”, Ж. Радев- директор на Хуманитарна гимназия и Дейвид Дечев- ученик от VІа класдоц. д-р Лун Тао – китайския директор на Института „Конфуций” и Ж. Радев- директор на Хуманитарна гимназиясреща при зам. кмета по хуманитарни дейности П. Чиликовасреща при зам. кмета по хуманитарни дейности П. Чиликовапожелание на доц. д-р Лун Тао в паметната книга на Хуманитарна гимназия