Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Кметът Стефан Радев: Сливенските фермери са пример за трудолюбие и постигнати резултати

05 април 2016 11:03,
Излъчване: Община Сливен преди 8 години, брой четения: 549
...

„Сливенските фермери са пример за трудолюбие, имат натрупан опит и постигнати резултати. Те имат какво да споделят със своите колеги от страната и чужбина”, заяви кметът на общината Стефан Радев по време на откриването на първото издание на „Академия за фермери”, която се провежда от 4 до 7 април в Сливен.

Кметът подчерта, че освен люлка на предприемачеството в България, Сливен има сериозни традиции в развитието на земеделието. Според него, форумът дава възможност за обмяна на добри практики, за усвояване на знания, които фермерите да прилагат в работата си, покривайки високите европейски стандарти. „Инвестицията в знания, умения и образование, е инвестиция в бъдещето”, каза Стефан Радев.

Форумът се организира от DLG – Германско Земеделско Общество, Националния съюз на говедовъдите в България и HL-TopMix, в партньорство с българо-немска работа група на министерствата на земеделието на България и Германия. Събитието е изградено на принципа за обмен на опит. В него участват над 20 български фермера, които ще се запознаят с немския опит при управлението на фермите.

 

Народният представител и член на Парламентарната комисия по земеделие Мария Белова изрази задоволство, че първото издание на форума се провежда в Сливен. „Приветствам инициативата. Надявам се нашият град да бъде домакин на много подобни форуми за фермерството, да преодолеем кризата в този сектор заедно с вас - знаещите и можещите, да почерпим опит от европейските фермери, за да има ефект в дългосрочен план”, каза тя.

Рангел Матански – съпредседател на Националния съюз на говедовъдите подчерта, че знанието е първата стъпка към успеха. „Всеки бизнес има нужда от здрава основа, което означава да знаеш как да направиш своя бизнес. Втората и третата стъпка са сдружаването и достъпа до пазари” каза Матански. Той се надява, че „Академия за фермери” ще стане традиционна и към нея ще се присъединят повече фермери.