Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Община Сливен започва пръскане срещу кърлежи

07 април 2016 16:13,
Излъчване: Община Сливен преди 8 години, брой четения: 653

Първата за годината дезакаризация на тревни площи започва на 11 април. Ще се пръска в градинките в Центровете за административно обслужване /ЦАО/ “Надежда”, “Речица” и „Дебела курия”, в град Кермен, стадионите в населените места, в социалните и детските заведения в Сливен и селата, гробищните паркове в Сливен, обществените градинки и паркове – пред паметниците „Хаджи Димитър” и „Орлето”, църквата „Св. Димитър”, пред театъра „Ст. Киров”, по булевардите „Хаджи Димитър” и „Братя Миладинови”, площад „Васил Левски”, парк „Юнак”, комплекс „Туида”, градинките по Ларгото /от „Стария бряст до бул. „Христо Ботев”/ и ул. „Димитър Пехливанов”, кварталите „Звездите”, „Клуцохор”, „Република”, „Кольо Фичето”, „Дружба”, „Сини камъни”, „Младост”, „Ст. Заимов”, „Даме Груев” и други.

 

Препаратът, с който се обезпаразитяват тревните площи е безвреден за хора и животни. Обработките ще започват от 4:00 часа сутринта до 8:00 часа. На обработените площи ще се поставят табелки.

 

Изготвен е предварителен график за дезакаризацията, който търпи промени в зависимост от атмосферните условия.

 

Гражданите могат да подават сигнали за наличие на кърлежи в общински тревни площи в стая 124 или на телефон 044/ 611 124 – Дирекция „Социални дейности, здравеопазване и спорт” – ст. експерт Таня Куманова.