Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

В Сливен се чества 8 април – Световен ден на ромите

07 април 2016 18:14,
Излъчване: Община Сливен преди 8 години, брой четения: 637
...

Заместник-кметът на община Сливен Стоян Марков откри изложба на плакати, посветена на 8 април – Световен ден на ромите, която е експонирана в общинската галерия „Май”.

Марков поздрави присъстващите с празника и поднесе поздравителен адрес до ромската общност в общината от името на кмета Стефан Радев. „Нека всички ние, независимо от етническата си принадлежност, да подхождаме с толерантност и работим за просперитета на община Сливен. Като кмет на най-голямата община в областта, моето желание е да живеем с уважение и разбирателство и предложим най-доброто за поколенията след нас!”, се казва в поздравлението на кмета Радев.

Изложбата представи Ташко Попов – преподавател по рекламна графика в Националната художествена гимназия „Димитър Добрович" в Сливен. В експозицията са включени 13 плаката на художници на тема Световен ден на ромите. Сред авторите са художникът със сливенски корени Александър Захариев, Николай Стойчев, Диян Донков, Орлин Орлинов и Пламен Ковачев.

 

Съпътстваща програма на изложбата бе изпълнението на квартет „Сливен", музиканти в градския Симфоничен оркестър.

 

Проявата е част от двудневната програма на сдружение „Ромска академия за култура и образование" за отбелязване на 8 април в Сливен. Честването започна тази сутрин с футболен турнир в кв. "Надежда".

 

На 8 април от 10.00 часа на река Асеновска ще се състои ритуал за поднасяне на цветя в памет на жертвите от Холокоста, с участието на оркестър "Карандила". Пред Военния клуб в Сливен от 11 часа концерт на открито ще изнесе оркестър "Карандила".

 

Празникът е част от "Интегриран проект за социално включване на роми и други уязвими групи в гр. Сливен". Проектът се реализира от община Сливен, в партньорство с Ромска академия за култура и образование и фондациите „Здравето на ромите" и „Лекари на света" с финансовата подкрепа на Швейцария в рамките на швейцарския принос за разширения Европейски съюз.

 

Снимки

............