Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

В Сливен ще се състои кръгла маса на тема „Превенция на насилието”

11 април 2016 09:57,
Излъчване: Община Сливен преди 8 години, брой четения: 619

Проект „Разруши мълчанието - кампания за информираност, превенция и защита срещу домашното насилие и насилие основано на полов признак”

 

Община Сливен се включи активно като подкрепяща организация в изпълнението

на дейностите по проект „Разруши мълчанието – кампания за информираност, превенция и защита срещу домашното насилие и насилие основано на полов признак”, изпълняван от Националната асоциация на общинските служители в България по Норвежкия финансов механизъм 2009-2014.

 

Кампанията продължава с организирането на кръгла маса на тема „Превенция на насилието” на 13-ти април от 14:00 ч. в зала „Май” на община Сливен. Преди началото на форума, от 13,30 ч., ще бъде представена арт-експозиция „Разруши мълчанието“ с над 300 тениски, надписани и изрисувани от деца от цялата страна, включително и от Сливен.

 

След проведен информационно-обучителен семинар през октомври 2015 г., в Община Сливен се сформира работна група от представители на различни институции, която през март 2016 г. в рамките на проекта стартира информационна кампания „Разруши мълчанието”, с цел превенция на домашното насилие, в сесии с ученици от ПМГ „Добри Чинтулов”, ГПЗЕ „Захарий Стоянов” и ПГХТ „Акад. Неделчо Неделчев”.

 

През април 2016 г. в кв. „Надежда” се реализира среща с родители от ромската общност. Основен акцент бе повишаване познаваемостта на проблема и механизмите за защита на жертвите на домашното насилие, както и насърчаване непримиримостта към явлението „домашно насилие”.

 

Целта на проекта е намаляване на насилието, основано на полов признак, чрез повишаване информираността на жертвите на насилие, уязвимите общности и обществото като цяло, да се внедри в България норвежкия опит в създаването и провеждането на медийни кампании за предотвратяване на насилието.