Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Кметът Стефан Радев се срещна със собственици на заведения по главната улица на Сливен

12 април 2016 10:28,
Излъчване: Община Сливен преди 8 години, брой четения: 665
Кметът Стефан Радев се срещна със собственици на заведения по главната улица на Сливен

Собственици и наематели на заведения по главната улица в Сливен поискаха премахване на такса за „тротоарно право“ за месеците април и октомври, защото почти не използват масите през тези два месеца. Това стана по време на среща с кмета на общината Стефан Радев и зам.-кмета по финансите Румен Иванов.

Кметът обясни, че администрирането на таксата е заложено в Наредба за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги и предоставяни права на територията на община Сливен. В нея е посочено, че таксите за заета площ от обектите се заплащат за периода от 1 април до 31 октомври /летен период/, освен ако не се ползват целогодишно. Таксата за квадратен метър на месец е в размер на 7.50 лева.

„Всякакъв компромисен вариант би бил в нарушение на Наредбата. Този въпрос се решава от Общинския съвет", каза кметът. "Финансовото положение на Общината е такова, че ние нямаме възможност да отстъпим от което и да е перо. Нашата амбиция е да направим средата по-благоприятна за бизнеса", допълни Радев и припомни, че администрацията подготвя наредба за насърчаване на инвестициите.

Представителите на заведенията заявиха, че ще подготвят писмено искането си и ще го внесат за разглеждане в Общинския съвет.