Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

С дефиле на театрални костюми започна Младежкият фестивал „Сливенски вятър”

12 април 2016 17:59,
Излъчване: Община Сливен преди 8 години, брой четения: 616
...

Заместник-кметът по хуманитарните дейности Пепа Чиликова откри тази вечер в зала „Зора” Първия младежки фестивал за театър „Сливенски вятър”, който се провежда от 12 до 22 април в Сливен.

Пепа Чиликова поднесе поздравителен адрес до организаторите и участниците от кмета Стефан Радев. „Уверен съм, че фестивалът ще покаже знанията и уменията за творческа изява на младите хора на Сливен. Надявам се сценичната изява да допринесе за издигането на естетическите възприятия на хората, които са посветили свободното си време на театралното изкуство! Сливен е отгледал известни артисти, режисьори, сценографи, хора на театралното дело, които сега и в бъдеще ще славим. Бъдете верни последователи и пазители на театралните традиции в нашия град. Пожелавам Ви здраве, успехи и вдъхновение за по-големи творчески дела! Нека Сливенският вятър да е винаги попътен!”, пожелава кметът Радев.

 

За да рекламират проявата младите артисти и техните ръководители снощи дефилираха от Стария бряст по главната улица, облечени в сценичните костюми, съответстващи на ролята в изявата на тяхната трупа.

 

Фестивалът тази вечер започна с премиера на „Нашенци” по Чудомир на театрална трупа при Арт Център Седем, с ръководител Вяра Начева. В програмата са включени 8 спектакъла на театрални трупи към сливенски гимназии и към читалище „Пробуда” в село Глушник.

 

Представленията ще се оценяват както от професионално, така и от младежко жури. В него са представители на ГПЗЕ „Захарий Стоянов”, ПМГ „Добри Чинтулов”, ПГХТ „Акад. Неделчо Неделчев” и ХГ „Дамян Дамянов”.

 

На страницата в социалната мрежа Фейсбук „Младежки фестивал за театър „Сливенски вятър” вече е публикувана информация за спектакли, включени в програмата. Там зрителите ще могат да коментират всяка постановка.

 

Младежкият фестивал за театър „Сливенски вятър” се осъществява с подкрепата на фондация „Обществен дарителски фонд Сливен”, Община Сливен, Фондация „Работилница за граждански инициативи”, и Фондация Чарлз Стюарт Мот.