Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Провежда се обучение на доброволци за борба с бедствия и аварии

14 април 2016 09:27,
Излъчване: Община Сливен преди 8 години, брой четения: 628
инж. Снежана Кънева, началник отдел "Сигурност и управление при кризи" в Община Сливен

Кметството в село Глушник е домакин на специализирано обучение на доброволци от доброволно формирование "Грамадите" - село Трапоклово. В него участват 10 души, които са регистрирани по Наредба за реда за създаване и организиране на дейността на доброволните формирования за предотвратяване или овладяване на бедствия, пожари и извънредни ситуации и отстраняване на последиците от тях.

"Целта на обучението е да се запознаят доброволците с основните характеристики на стихийните бедствия, аварийни ситуации, мерките за защита от тях, да се създаде организация на работа и мерки за безопасност при провеждането на спасителни и неотложни аварийно-възстановителни работи", обясни инж. Снежана Кънева, началник отдел "Сигурност и управление при кризи" в Община Сливен.

Доброволците ще получат минимум от теоретични знания и практически умения за особеностите при гасене на пожари в селскостопански обекти, житни масиви и гори, както и за това как да се включат при провеждане на спасителни дейности след земетресение, наводнение и други критични ситуации в резултат на природните стихии. След теоретичните и практически занятия, те ще положат изпит.

Лектори на курса за специалисти от Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението" Сливен и отдел "Сигурност и управление при кризи" при общината.

Доброволците от доброволно формирование „Грамадите” са в състава на второто регистрирано формирование в общината, след това в село Стара река „Железни врати”.