Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Буря изпочупи прозорци на училището в град Кермен, обявен е неучебен ден

15 април 2016 10:06,
Излъчване: Община Сливен преди 8 години, брой четения: 658
Изпочупени прозорци на училището в Кермен

Основно училище "Христо Смирненски" в Кермен е с преустановен учебен процес, съобщи кметът на града Живко Жечев. Причина за това е бурята, разразила се вечерта на 14 април в града, която е изпочупила прозорците на учебното заведение.

"Страшна буря връхлетя град Кермен около 19.30 часа снощи. Изкоренени са дървета, изпочупени са клони, отнесени са ламаринени покриви и керемиди на автобусни спирки, и частни имоти. Най-пострадало от обществените сгради е училището, на което са изпочупени прозорците и е преустановен учебният процес", разказа Жечев.

"По разпореждане на зам.-кмета на община Сливен Стефан Кондузов екипи заминаха на място, за да се направят оглед и да се извърши необходимото по обезопасяване и възстановяване на прозорците на училището", информира инж. Снежана Кънева, началник отдел "Сигурност и управление при кризи" в Община Сливен. Тя съобщи, че количеството на падналия дъжд в Сливен е над 14 литра на квадратен метър. На територията на града няма сериозни поражения. Има сигнали за отнесен покрив на спирка и прекършени дървета. Инж. Кънева поясни, че най-критично е положението в град Кермен.

В населените места Николаево, Драгоданово, Скобелево, Младово и Кермен е било преустановено електроподаването, но е възстановено своевременно.

По сигнал на кмета на Чокоба Руси Ненчев, в посока Крушаре - Чокоба има подкопаване в сервитутната ивица на пътното платно и разрушаване на елементи на отводнителния канал в центъра на селото.

 

Снимки: от град Кермен

Снимки

Буря изпочупи прозорците на училището в град Кермен, обявен е  неучебен денБуря изпочупи прозорците на училището в град Кермен, обявен е  неучебен денБуря изпочупи прозорците на училището в град Кермен, обявен е  неучебен денБуря изпочупи прозорците на училището в град Кермен, обявен е  неучебен денБуря изпочупи прозорците на училището в град Кермен, обявен е  неучебен денБуря изпочупи прозорците на училището в град Кермен, обявен е  неучебен денБуря изпочупи прозорците на училището в град Кермен, обявен е  неучебен денБуря изпочупи прозорците на училището в град Кермен, обявен е  неучебен денИзпочупени прозорци на училището в КерменИзпочупени прозорци на училището в Кермен