Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Общинската епизоотична комисия в Сливен проведе извънредно заседание

15 април 2016 16:39,
Излъчване: Община Сливен преди 8 години, брой четения: 635
Общинската епизоотична комисия в Сливен проведе извънредно заседание

Общинската епизоотична комисия в Сливен, под председателството на зам.-кмета Стефан Кондузов, проведе извънредно заседание.

"Дневният ред на заседанието следваше единствено заповедта на директора на Българска агенция по безопасност на храните и бе свикано по повод констатираните две огнища на Заразен нодуларен дерматит (Lumpy Skin Disease) в областите Хасково и Стара Загора", съобщи секретарят на комисията Снежана Кънева. Тя допълни, че е важно да се спазва забраната за движение на едри преживни животни и провеждането на пазари, което стриктно ще се следи от органите на полицията.

Още до края на деня на всички кметове на населени места от община Сливен ще бъде разпоредено да окажат пълно съдействие на компетентните органи от ОДБХ - Сливен за недопускане на болестта. До сряда трябва да бъде представена справка на официалния ветеринарен лекар на община Сливен д-р Веселин Василев за броя на преживните животни в населените места от общината, информира още Кънева.

Заразният нодуларен дерматит не е опасен за човека, но нанася сериозни икономически загуби и има летални последици за едрите преживни животни.