Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител присъства на откриването на Панорама на образованието – 2016

18 април 2016 13:19,
Излъчване: Област Сливен преди 8 години, брой четения: 722
Снимка 1

На 18.04.2016 г. областният управител Татяна Петкова присъства на откриването на двудневния форум Панорама на образованието – 2016. Организатори са Регионален инспекторат по образованието – Сливен и Център за кариерно ориентиране – Сливен.

Сред официалните гости бяха още заместник областният управител Веска Вълчева, заместник-кметът на Община Сливен Пепа Чиликова, председателят на Браншов съюз на производителите на текстил Георги Топчиев, деканът на Факултет и колеж – Сливен проф. д-р Милко Йорданов, директори на гимназии.

Д-р Бисерка Михалева откри Панорамата. Тя приветства участващите като каза, че за поредна година учениците от 7-ми, 8-ми и 12-ти клас имат възможността да се запознаят с образованието, което предлагат 10 гимназии и 2 висши училища в Сливен. Тя информира още, че Професионалната гимназия по текстил и облекло ще започне дуално образование по специалността „плетачество“ съвместно с „Е. Миролио“. В Професионалната гимназия по механотехника 13 ученици ще се обучават в реална работна среда в ЗММ Сливен, а други 13 – във фирма „Начеви“. Очаква се в 10-ти и 11-ти клас тези ученици да работят три дни в производството срещу заплащане, а два дни ще учат в училище.

Областният управител приветства присъстващите. Тя каза, че в област Сливен са някои от най-атрактивните специалности и професии. В тях се обучават качествени кадри, които стават също толкова качествени студенти. Тя очаква учениците и преподавателите от участващите в Панорамата училища да помогнат на много кандидат гимназисти и студенти да се ориентират за своето бъдещо развитие. Татяна Петкова призова фирмите да оказват подкрепа и да заявяват от какви специалисти имат необходимост. В тази връзка се надява на много съвместни инициативи с бизнеса за изясняване на потребностите от кадри, за да няма безработни младежи на пазара на труда.

След официалното откриване Татяна Петкова посети всеки щанд на изложението и разговаря с учители и ученици.

Снимки

Снимка 2Снимка 3Снимка 4Снимка 5Снимка 5аСнимка 6Снимка 7Снимка 8Снимка 9Снимка 10Снимка 11Снимка 12Снимка 13