Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Сливен за първи път с Великденска украса

19 април 2016 11:13,
Излъчване: Община Сливен преди 7 години, брой четения: 774
Сливен за първи път с Великденска украса

В Сливен започна монтиране на Великденска украса пред сградата на Общината и по главната улица на града. В тревните площи се поставят около 30 броя големи Великденски яйца, а едно от дърветата се украсява с около 60 яйца с по-малки размери, които вечер ще бъдат осветявани от два металхалогенни прожектора. Прожекторите са с малка мощност, но с много голямо светоотдаване.

На афиш-колоните се монтират близо 10 мрежести светещи Великденски яйца.

"Украсата се разполага предимно пред сградата на Общината заради изграденото видеонаблюдение и наличието на екипи на общинска охрана, които обхождат района", съобщи на редовната пресконференция на общинското ръководство заместник-кметът Пепа Чиликова.

Срокът за приключване на монтажа е до 20 април.

Вътрешността на орнаментите е от стиропор, а обвивката – от гипс. Яйцата са боядисани с екологично чисти бои на водна основа и са украсени от специалисти по аранжировка. Композициите, разположени по земята, се осветяват с лед-лампи с малка мощност. Украсата е изработена за период от два месеца.

Вече има проявен интерес от други общини към украсата в Сливен, каза Чиликова.

Снимки

Сливен за първи път с Великденска украсаСливен за първи път с Великденска украсаСливен за първи път с Великденска украсаСливен за първи път с Великденска украсаСливен за първи път с Великденска украса