Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Сключени са 11 договора за енергийно обследване и паспортизация на сгради в Сливен

19 април 2016 15:11,
Излъчване: Община Сливен преди 7 години, брой четения: 667

Към момента има сключени договори за енергийно обследване и паспортизация на 11 сгради в Сливен по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. Това съобщи на редовната пресконференция на общинското ръководство кметът Стефан Радев.

 

«Очакванията ни са тази година поне една тръжна процедура да проведем за възлагане на строителство, т.е. да има поне една група блокове, които вече имат технически паспорти и енергийно обследване, да проведем процедурата, за да можем да възложим първите обекти и да започне строителството», посочи кметът на Сливен.

 

Заместник-кметът по строителството Стефан Кондузов поясни, че обследването е процедура за установяване на техническите характеристики, свързани с изискванията по Закона за устройство на територията. Изготвянето на технически паспорт и обследване за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради на територията на града е по осем обособени позиции. До този момент са сключени договори за части от кварталите ”Дружба” и „Клуцохор”, и се подготвят договорите за кв. ”Българка”.

 

„В зависимост от документацията на съответните блокове може да се забави изготвянето на техническия паспорт, което ще доведе до забавяне на началото на санирането на блока”, посочи Кондузов.

 

В община Сливен общо 278 сгради отговарят на критериите на националната програма за енергийна ефективност. До този момент в Сливен са регистрирани 70 сдружения на собствениците. Подадени са 56 заявления за финансов интерес, от тях са одобрени 52 и са сключени договори между община Сливен и сдруженията на собствениците. На следващ етап са сключени 49 тристранни договори - между общината, област Сливен и за целево финансиране от Българската банка за развитие. Открита е процедура за избор на изпълнител на техническото обследване на всичките сгради, разпределени в 8 обособени позиции, съгласно Закона за обществените поръчки/ЗОП/.

 

 

В прикачения файл ще видите подробна информация за сградите по обособени позиции на обществена поръчка с предмет: „Изготвяне на обследване за установяване на техническите характеристики, свързани с изискванията по чл. 169 ал. 1, т. (1 - 5) и ал. 2 от ЗУТ, изготвяне на технически паспорт и обследване за енергийна ефективност и предписване на необходимите ЕСМ на многофамилни жилищни сгради на територията на гр. Сливен”, по осем обособени позиции:

 

 

Файлове