Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

В Община Сливен е създадена комисия за наблюдение и оценка на опасните сгради

20 април 2016 08:26,
Излъчване: Община Сливен преди 8 години, брой четения: 592

"В община Сливен няма регистър на опасните сгради. Няма нормативен акт, който да регламентира воденето на такъв регистър. Затова на всеки случай, на всеки сигнал, се реагира отделно". Това съобщи на пресконференция кметът на община Сливен Стефан Радев в отговор на журналистически въпрос.

 

„Създадена е седемчленна комисия от общински служители за наблюдаване на негодните за използване или застрашени от срутване сгради“, каза заместник-кметът по строителството Стефан Кондузов. Комисията дава оценка за тяхното моментно състояние. Това, което затруднява нейната работа, е намирането на собствениците за връчване на предписанието, което те са длъжни да изпълнят. Когато сградата е паметник на културата се иска специално разрешение от Националния институт за паметниците на културата. В администрацията има регистър на общинските жилища и постоянно се следи за тяхното състояние.

 

Стефан Радев посочи, че всичко се случва много бавно, защото има натрупване на проблемите във времето. Някои сгради са с много собственици и докато се уведомят всички, за да вземат мерки, е нужно време. Собствениците трябва да изпълнят предписанията на комисията и ако не го направят, едва тогава общината предприема действия. „За този период се натрупват и други сигнали, но нямаме такава статистика колко са опасните сгради във всеки отделен момент”, каза още Радев.

 

На въпрос опасна ли е сградата на бившата Популярна сграда, кметът поясни, че със сигурност сградата е негодна за употреба по предназначение.