Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Сливенски ученици ще участват в Академия за доброволци 2016

22 април 2016 15:12,
Излъчване: Община Сливен преди 8 години, брой четения: 642
Шест доброволци към Местната комисия за борба с трафика на хора - Сливен ще вземат участие в Академия за доброволци 2016

В периода 25 – 28 април 2016 г. в гр. Благоевград ще се проведе Академия за доброволци 2016 г., в която ще вземат участие ученици – доброволци към деветте Местни комисии за борба с трафика на хора в градовете Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Монтана, Пазарджик, Пловдив, Русе и Сливен.

Академията за доброволци 2016 г. се организира от Националната комисия за борба с трафика на хора (НКБТХ) към Министерския съвет, фондация „Ханс Зайдел“, Община Благоевград и Местната комисия за борба с трафика на хора, гр. Благоевград.

Събитието ще бъде открито от г-жа Камелия Димитрова, и. д. секретар на Националната комисия за борба с трафика на хора, г-н Богдан Мирчев, ръководител на фондация „Ханс Зайдел“ в България, д-р Атанас Камбитов, кмет на Община Благоевград и г-жа Зорница Кралева, заместник-кмет по европейските програми и проекти на Община Благоевград и председател на МКБТХ, гр. Благоевград. По време на официалното откриване ще бъде включено и обръщение от страна на г-жа Мария Габриел, член на Европейския парламент от ЕНП/ГЕРБ.

Шест доброволци към Местната комисия за борба с трафика на хора (МКБТХ), гр. Сливен, ученици от Професионална гимназия по хотелиерство и туризъм „Акад. Неделчо Неделчев”, Гимназия с преподаване на западни езици „Захари Стоянов” и Хуманитарна гимназия „Дамян Дамянов”, ще вземат участие в академията за доброволци в гр. Благоевград.

Доброволческият лагер всяка година събира доброволци от цялата страна, които активно участват в дейностите по превенция на трафика на хора, част от националните и регионални информационни кампании в градовете, в които има изградени местни структури за борба с трафика на хора. В академията ще се включат над 50 младежи, сред които и ученици, които за пръв път ще преминат подобен тип обучение и които в бъдеще ще станат част от доброволческата мрежа в страната. По време на академията младежите, ще получат познания за начините за предпазване от рискови ситуации, умения за прилагане на превантивни програми по теми, свързани с трафика на хора, ще доразвият своите презентационни умения, ще научат повече за елементите и структурата на обучителния процес по метода „връстници обучават връстници“.