Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Ивета Костова спечели Цветен камертон 2016 на фестивала за млади изпълнители на популярна музика в Сливен

25 април 2016 11:34,
Излъчване: Община Сливен преди 8 години, брой четения: 677
...

Ивета Костова (18 г.)от Ямбол спечели голямата награда за 2016 година на националния фестивал за млади изпълнители на популярна музика „Цветен камертон - 2016”. Фестивалът се състоя на Лазаровден и Цветница в Сливен, под патронажа на кмета Стефан Радев.

Статуетката „Цветен камертон” й връчи композиторът Валентин Пензов, а парична награда от 200 лева заместник-кметът на община Сливен Пепа Чиликова. Чиликова връчи и наградата на община Сливен на 16-годишната Траяна Петкова от Сливен, заела второ място в третата възрастова група.

Всички изпълнители и техните ръководители получиха грамоти, а призьорите - награди осигурени с финансовата помощ на община Сливен, Общинския съвет-Сливен и фирма „Миролио“.

В тазгодишното 13-то издание участваха близо 100 изпълнители от цялата страна, разпределени в четири възрастови групи - от 5 до 8 години, от 9 до 12 години, от 13 до 15 години и от 16 до 20 години. Те се изявяваха на две сцени на Военния клуб в града. От Сливен се включиха близо 30 млади певци и певици.

За всяка възрастова група бяха присъдени малък приз, отличени с I, II и III място, индивидуални и поощрителни награди на професионалното и от детското жури, съставено от хористи в детския хор „Дружна песен”.

Председател на професионалното жури бе известният български естраден изпълнител Панайот Панайотов. Младите певци бяха оценявани и от композиторите Хайгашот Агасян, Валентин Пензов, Светослав Лобошки, от музикалния педагог Росица Кунева и диригента Димитър Караминков.

В церемонията по награждаването се включиха със свои изпълнения балетна формация при Детския комплекс. Фестивалът завърши с концерт на Панайот Панайотов.

Организатори на събитието са община Сливен, общинският Детски комплекс, Клубът за поп и рок изпълнители "Ритъм", Военният клуб в Сливен, Младежкият дом в града и сдружение "Цветен камертон".

Сайта на Цветен камертон www.kamertonsl.com