Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Национална ученическа конференция по гражданско образование "Семейство- училище- общество"

25 април 2016 20:43,
Излъчване: ПХГ "Дамян Дамянов" преди 8 години, брой четения: 2267
Национална конференция по гражданско образование "Семейство- училище- общество"

На 22 и 23 април град Добрич бе домакин на първата Национална конференция по гражданско образование „Семейство-училище-общество”. Събитието е организирано от СОУ "Св. Климент Охридски", със съдействието на РИО, Община град Добрич и Висше училище по мениджмънт. Мото на проявата са думи на Никола Станев, автор на първия учебник по гражданско образование от 1894 година: "Гражданското учение ни учи какво трябва да знаем и правим, за да станем добри и полезни граждани. То ни разказва как е наредено нашето отечество, какви са законите, какви са ни правата и задълженията".

Според регламента, в конференцията могат да участват ученици от IV до XII клас, след предварителен подбор. Ученичката от Хуманитарна гимназия Румяна Панджарова от 10а клас участва в трета възрастова група с есе на тема „Семейство-училище-общество”, в което акцентира върху проблема за общуването в семейството, училището и обществото, за което получи ваучер за стипендия от Висшето училище по мениджмънт – гр. Добрич. За съжаление Руми не може да се възползва от този подарък, защото все още е в десети клас! Поздравяваме я за този първи успех!

Снимки

Румяна ПанджароваРумяна Панджарова- 10а класРумяна Панджарова- 10а класРумяна Панджарова- 10а класРумяна Панджарова- 10а класРумяна Панджарова- 10а класнаграждаване на Румяна ПанджароваРумяна Панджарова- 10а класРумяна Панджарова- 10а клас и Маргарита МарковаРумяна Панджарова- 10а клас и Маргарита Марковаграмотаграмота