Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Община Сливен открива Майските дни на културата с рок и класика

26 април 2016 10:24,
Излъчване: Община Сливен преди 8 години, брой четения: 708
Община Сливен открива Майските дни на културата с рок и класика

Група "Кикимора" и Симфоничен оркестър - Сливен ще изнесат съвместен концерт, под диригентството на маестро Димитър Караминков. Събитието е по случай откриването на Майските дни на културата "Сливенски огньове", които се организират от Община Сливен, и ще се състои на 4 май от 20.30 часа в Драматичен театър "Стефан Киров".

"Подготвили сме много интересна програма, която е съставена от оперни арии в рок вариант, парчета на "Кикимора" и „Брейзън Абът", както и две песни на Дийп пърпъл", обяви програмата на "Кикимора" фронтменът Николо Коцев. Той коментира, че групата е останала с прекрасни впечатления от Сливен, когато гостува за концерта на звездата на рока Джо Лин Търнър. Коцев изрази надежда, че на площад "Хаджи Димитър" отново ще се съберат много хора за началото на важната за града проява "Сливенски огньове". "Искаме да свирим пред много публика. Надявам се, че феновете ни ще дойдат и ще спечелим нови", каза още той.

Николо Коцев сподели, че проектът е по идея на директора на Симфоничния оркестър Даниела Дякова. Тя от своя страна заяви, че концертът ще бъде вид атракция, в който ще може да се покаже как преплетени различните стилове музика, може да създадат еуфория, която ще обхване огромен брой публика - както почитателите на класическата музика, така и на рока.

"Идеята за такъв тип концерт узряваше в мен във времето. В разговор с кмета на града Стефан Радев предложих да подарим на жителите и гостите на Сливен по-атрактивен и интересен концерт, и той с голямо удоволствие прие идеята ми. Убедена съм, че с Николо Коцев и група "Кикимора" ще направим уникален симбиотичен продукт и ще докажем, че класиката с рока могат да вървят ръка за ръка, както и с джаза, и с етно музиката. В случая ще предложим на нашите почитатели класика с рок звучене", коментира Дякова. Тя смята, че на 4 май Сливен ще се превърне в столица на класиката, операта и рок музиката.

Николо Коцев изрази мнение, че такива симбиози са доста интересни за публиката, в което се съчетават рок музиката със средствата на класическото музициране. "И не само това. Ние ще изпълним оперни арии в рок вариант, което пък е още по-интересно. Вложени са много сили, за да се получи уникално събитие, подкрепено от Община Сливен. То ще бъде на огромна сцена и не се случва често. Чакаме с нетърпение да дойде денят на концерта", сподели музикантът и заяви, че кани всички фенове на "Кикимора", на класическата и рок музиката, на 4 май от 20.30 часа на площад "Хаджи Димитър".