Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Община Сливен организира веселие навръх Великден - 1 май

27 април 2016 16:07,
Излъчване: Община Сливен преди 8 години, брой четения: 571
Община Сливен организира веселие навръх Великден - 1 май

Община Сливен организира на 1 май великденско веселие с участието на Ансамбъла за народни песни и танци. Събитието ще се състои от 12 часа на площад "Хаджи Димитър". На Велика събота, 30 април, от 23.30 часа, в катедрален храм "Свети Димитър" ще бъде отслужена Великденска света литургия. В същия ден е предвидена "Историческа работилница", която ще се проведе на Средновековна крепост "Туида". Проявата е от 11 до 13 часа. Ще бъдат боядисвани яйца, ще се изработва великденска украса и др.

Проявите по случай Великден, които организира Община Сливен, започнаха още на 18 април. Жителите и гостите на града имаха възможност да присъстват на различни културни прояви, сред които изложби, концерти, арт работилници. Част от програмата за Възкресение Христово беше и 13-тият Национален фестивал за млади изпълнители на популярна музика "Цветен камертон".

За първа година Община Сливен постави и Великденска украса. В тревните площи се монтираха 30 броя големи Великденски яйца, а едно от дърветата се украси със 60 яйца с по-малки размери. На афиш-колоните има близо 10 мрежести светещи Великденски яйца. Украсата предизвика интереса на малки и големи, които не пропуснаха да си направят снимка до нея.