Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Кметът на Желю войвода: Искам селото да стане най-доброто място за живеене от населените места в общината

03 май 2016 14:09,
Излъчване: Община Сливен преди 8 години, брой четения: 655

Кметът на Желю войвода Стоян Генов информира, че най-належащите проблеми на селото са свързани с инфраструктурата. До края на мандата си е решен да извърши редица дейности за подобряване средата на живот. „Искам Желю войвода да бъде най-доброто място за живеене сред селата в нашата община. Разчитам на екипа си в кметството, без който работата ми не би била възможна. Освен това, съм доволен от диалога с общинското ръководство и срещам разбиране “, каза той.

Със съдействието на Община Сливен преди дни е приключил частичен ремонт на три улици. Ще се търсят начини за ремонт и на останалите. Вече са почистени трите гробищни парка, които са занемарени от години. Заради обраслата растителност е било трудно за хората да стигнат до гробовете на своите близки. Стоян Генов увери, че парковете ще бъдат поддържани в бъдеще. До единия от тях, който се намира в близост до входа на селото, предстои да се изгради нов път, който ще улесни достъпа до гробищния парк. Взети са и превантивни мерки в случаи на обилни валежи от дъжд. Коритото на реката, която преминава през Желю войвода, е почистено. Почистени са и короните на дърветата, до които минават жици и са се късали при силни ветрове.

Кметът съобщи, че предстои в центъра на селото ще бъде завършена спортната площадка и обяви, че Желю войвода е едно от двете села в общината, заедно с Ковачите, с одобрен проект по ПУДООС, с който ще бъдат привлечени 10 000 лева за довършителни работи на съоръжението, като полагане на изкуствена настилка, осветление и др.

2 470 души са жителите на Желю войвода. По думите на кмета, голяма част от тях се изхранват от животновъдство и земеделие. Като постижение, той отбеляза, че са върнати общинските пасища за нуждите на животновъдите. В селото се отглеждат близо 1 500 крави и 2 500 овце. Населението е запознато със заболяването Заразен нодуларен дерматит и са взети всички превантивни мерки за недопускане на болестта. Генов бе категоричен, че безкомромисно се спазват заповедите на министъра на земеделието и храните Десислава Танева и на областния управител Татяна Петкова.

Стоян Генов поздравява жителите селото по случай празника, който се отбелязва на 6 май, Гергьовден. Той пожелава на всички здраве и късмет. Проявите по повод празника на Желю войвода ще започнат в 20 часа на 5 май на площада в селото, когато е предвиден концерт на Ансамбъла за народни песни и танци - Сливен и на местните колективи към НЧ „Даскал Димитър Димов“. На 6 май ще се проведат традиционните народни борби.