Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Център за обществена подкрепа отвори врати в Нова Загора

11 май 2016 15:43,
Излъчване: Област Сливен преди 7 години, брой четения: 570
Снимка 1

На 11.05.2016 г. в гр. Нова Загора беше открит Център за обществена подкрепа. Сред официалните гости беше заместник областният управител Веска Вълчева, а лентата на новия център прерязаха кметът на общината Николай Грозев и Мария Хесус Конде - представител на УНИЦЕФ за България.

Новата услуга, създадена с подкрепата на УНИЦЕФ, отваря врати като държавно делегирана дейност, насочена към подкрепа на децата в община Нова Загора. Центърът ще предоставя услуги, насочени към: предотвратяване на раздялата на деца от техните семейства, превенция на насилието и отпадане от училище, обучение в умения за самостоятелен живот и социална интеграция на деца, консултиране и подкрепа на семейства в риск, оценяване, обучение и подкрепа на осиновители, превенция на антисоциалното поведение и консултиране и подкрепа на деца в конфликт със закона.

УНИЦЕФ предоставя финансиране за ремонт и оборудване на Центъра и осигурява обучение на екипа. Финансирането от УНИЦЕФ възлиза на 140 000 лева. Домашният уют за Центъра за обществена подкрепа е предоставено от предоставен от българското представителство на световноизвестна шведска фирма. Управлението на Центъра се осъществява от Община Нова Загора.