Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Община Сливен подкрепи инициатива за Европейския ден без асансьори

13 май 2016 13:38,
Излъчване: Община Сливен преди 7 години, брой четения: 605
...

Четвъртокласници от Пето училище в Сливен, кметът на общината Стефан Радев и представители на общинското ръководство, се включиха в европейската кампания за ходене по стълби под наслов „Ден без асансьори”. Към акцията се присъедини и известният певец Веселин Маринов, който има концерт в града тази вечер. "Днес подкрепяме инициативата за ден без асансьори, защото движението е важно за нашето здраве и физическата ни активност", посочи Радев. Кметът призова жителите на Сливен да изберат стълбите вместо асансьора.

Веселин Маринов разказа на децата за ежедневните си сутрешни физически занимания, които му помагат да поддържа своето тяло и дух, за да издържа на натоварването по време на концертите си.

Днес в Сливен ще се проведат различни активности по повод „Европейския ден без асансьори”, организирани по инициатива на Международната асоциация за спорт и култура /ISCA/, като част от целогодишната кампания Now We MOVE, чиято цел е да раздвижва все повече европейски граждани в събития, свързани с физическата активност и спорта. В Сливен организатори на кампанията са Силвия Ташева /Зумба инструктор/, Младежкият дом, Европейският център „Европа Директно”, Радостина Матекова от „Joydance - Сливен”.

Програмата включва: Състезания за най-бързо изкачване на стълби в СОУ „П. К.Яворов”, ОУ „ Д. Петров” и ОУ „Елисавета Багряна”; Символично „затваряне” на достъпа до асансьорите и движение по стълбите в Областната управа, РЗОК – Сливен, Природен парк „Сините камъни” и Европейския център „Европа директно”.

Ученици от спортните клубове, школи и други в Европейския ден без асансьори дефилираха пред сградата на кметството.