Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Посещение на делегация от побратимения на Сливен град Мелитопол, Украйна

13 май 2016 16:52, Общински съвет - Сливен
Излъчване: Общински съвет - Сливен преди 7 години, брой четения: 631
Мелитопол

Председателят на Мелитополския обществен съвет за българска култура Сергей Пачев – доцент в Педагогическия университет и Мария Пачева, научен сътрудник в Центъра по българистика в украинския град Мелитопол, гостуваха днес в община Сливен. Те проведоха срещи с председателя на Общинския съвет Димитър Митев и с кмета на община Сливен Стефан Радев. На срещата присъства Иван Иванов - председател, и общинският съветник Деян Дечев, зам.-председател на Обществения съвет за сътрудничество с бесарабско-таврийската диаспора с център в Сливен.

Посещението на баща и дъщеря Пачеви, е за запознаване с дейностите на българската и мелитополската неправителствени организации и обсъждане на бъдещи дейности. „По решение на Общинския съвет Сливен и Мелитопол, Запорожка област в Украйна от 2012 година са побратимени градове, което е добро начало за сътрудничество във всички области на културния, социалния и икономическия живот. Ние се надяваме на активно и дългогодишно развитие на нашите побратимени отношения”, посочи Димитър Митев.

Семейството на Сергей Пачев е с корени от сливенските села Трапоклово и Гавраилово, изселили се през 1829 година в Бесарабия, а по-късно с други българи-преселници се установяват в Запорожка област. Сега са третата народност в този район, след украинците и руснаците и участват активно в обществения живот и управление на областта, сподели Пачев.

Снимки

Мелитопол-1Мелитопол-2пачев-митев