Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Стефан Радев в село Желю войвода: Не само градът е приоритет за ръководството на Общината, но и селата

13 май 2016 23:47,
Излъчване: Община Сливен преди 7 години, брой четения: 586
Стефан Радев в село Желю войвода: Не само градът е приоритет за ръководството на Общината, но и селата

"Проблемите в населените места от общината са идентични и те най-често са свързани с лошата инфраструктура. За съжаление, в последните години тя е занемарена и ще са необходими много средства, за да се възстанови изцяло. Ако успеем да я подобрим, ще е голям успех за нас на фона на това, което заварваме". Това заяви на среща с жители на Желю войвода кметът Стефан Радев. На нея присъстваха още секретарят на Община Сливен Валя Радева, заместник-кметът по финансите Румен Иванов, кметът на селото Стоян Генов, общинският съветник Георги Стоянов и управителят на ВиК Севдалин Рашев.

Стефан Радев изрази задоволство от инициативността на кмета на Желю войвода Стоян Генов и го поздрави за свършеното до момента. "Въпреки, че кметът е първи мандат, той е един от най-инициативните и настоятелните в общината и се чувства, че в селото нещо се прави. Надявам се, че с общи усилия, ще се случат още много добри неща в Желю войвода", каза той. Радев бе категоричен, че Общината ще направи всичко възможно, за да се усети в селата, че не само градът е приоритет за него и за екипа му. "Винаги е имало упреци, че управата се сеща за хората само преди избори, което не е така. С екипа ми провеждаме редица срещи в момента, за да чуем проблемите в населените места и да се търсят начини за решаването им", завърши кметът.

Преди по-малко от месец, кметът на Желю войвода Стоян Генов съобщи, че със съдействието на общината в селото завърши ремонт на основни улици и ще се търсят начини за ремонтиране и на останалите. Той отчете част от свършеното. По думите му, вече са почистени трите гробищни парка в селото, които са били занемарени от години. Заради обраслата растителност е било трудно за хората да стигнат до гробовете на своите близки. Стоян Генов увери, че парковете ще бъдат поддържани в бъдеще. Взети са и превантивни мерки в случаи на обилни валежи от дъжд. Коритото на реката, която преминава през Желю войвода, е почистено. Почистени са и короните на дърветата, до които минават жици и са се късали при силни ветрове. Предстои в центъра на селото ще бъде завършена спортната площадка с привлечени средства по проект на ПУДООС, с които ще бъдат направени довършителни работи на съоръжението, като полагане на изкуствена настилка, осветление и др.

Снимки

Стефан Радев в село Желю войвода: Не само градът е приоритет за ръководството на Общината, но и селатаСтефан Радев в село Желю войвода: Не само градът е приоритет за ръководството на Общината, но и селата