Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител изнесе лекция по време на кръгла маса, свързана с 30-годишнината на ИПФ – Сливен

16 май 2016 14:36,
Излъчване: Област Сливен преди 8 години, брой четения: 776
Снимка 1

На 16.05.2016 г. Инженерно-педагогическият факултет – Сливен към Технически университет – София чества своята 30-годишнина. Част от програмата на честванията беше Кръгла маса на тема „Образователни практики в сътрудничество между средни и висши училища“, преведена под патронажа на министър-председателя Бойко Борисов.

Присъстваха заместник-председателят на Народното събрание Явор Нотев, народният представител Иван Славов, директорът на дирекция „Висше образование“ в МОН Мария Фъртунова, заместник областният управител Веска Вълчева, кметът на община Сливен Стефан Радев, началникът на РИО-Сливен д-р Бисерка Василева, ректори, заместник-ректори и декани.

Форумът беше открит от проф. д.т.н. инж. Станимир Карапетков - заместник-ректор за „Факултет и Колеж – Сливен“, който прочете поздравителен адрес от министър-председателя, и проф. д.т.н. инж. Георги Михов – ректор на Технически университет София.

Татяна Петкова изнесе лекция на тема „Партньорство бизнес – образование: противоречия между потребностите на бизнеса и интересите на подрастващите“. „Професионалното образование и обучение е пряко свързано с местния бизнес и работодатели. То работи и се развива в съвместна мрежа с общинската и областна администрация, Бюрото по труда, комисията по заетостта, браншови организации, работодатели и представители на работниците,“ каза тя. „Подобряването на този механизъм на сътрудничество и споделянето на отговорности ще осигурят условия за повишаване качеството на професионалната подготовка в съответствие с новите изисквания на националната и регионална икономика,“ допълни още Петкова. Тя още веднъж подчерта необходимостта от по-широкообхватното въвеждане на дуалното обучение и защитените професии.

В края на изказването си, областният управител съобщи, че в момента тече процес на разговори относно откриването в Сливен на високотехнологичен бизнес парк.

Програмата на честванията продължава днес с откриването на ретроспективна фотоизложба за ИПФ-Сливен, изложба „Ретротехника“, както и авторска изложба на картини на Нели Миндова. По-късно ще се проведе академично шествие на преподаватели и студенти, а вечерта в ДТ „Стефан Киров“ е тържественото събрание.

Снимки

Снимка 2Снимка 3Снимка 4Снимка 5Снимка 6Снимка 7