Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Избраха носителя на наградата Аргира Жечкова за 2016 г.

17 май 2016 17:00,
Излъчване: Община Сливен преди 7 години, брой четения: 610

Обществената комисия за избор на носителя на наградата „Аргира Жечкова“ избра на свое заседание днес Веселина Симеонова за носител на приза за 2016 г. Тя е главен учител по български език и литература в ПМГ „Добри Чинтулов“-Сливен. Номинацията й бе издигната от театралната трупа към училището, подкрепена с подписка от учениците. Освен Симеонова, за наградата бяха номинирани още четирима учители - Величка Ненчева – старши учител по история и цивилизация в ГПЗЕ „Захарий Стоянов“, Радостина Рундева – старши учител в СОУ „Пейо Яворов“, Люсине Агоп Димова - учител по математика в СОУ „К. Константинов”-Сливен и Надежда Койчева – учител по немски език при ГПЗЕ „Захарий Стоянов“.

Наградата „Аргира Жечкова“ се връчва ежегодно в навечерието на 24 май - Ден на славянската писменост и култура. Тази година церемонията по награждаването ще се състои на 23 май – понеделник от 18 ч. по време на тържествен концерт, който ще се проведе в залата на НТС.

Аргира Димитрова Жечкова е родена на 20 юли 1845 година в Сливен. Била е ученичка на Добри Чинтулов и Сава Доброплодни. Като учител работи за ограмотяването на момичетата в град Сливен и се грижи и за техните социални познания като жени и майки. Занимава се с обществена и благотворителна дейност.