Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител откри обучение за алтернативните форми на грижа за децата

18 май 2016 14:08,
Излъчване: Област Сливен преди 7 години, брой четения: 524
Снимка 1

На 18-19.05.2016 г. в гр. Сливен се провежда обучение „Семейни и базирани в общността алтернативни форми на грижа за децата и услуги за подкрепа“, организирано от британската неправителствена организация „Надежда и домове за децата“ – клон България. На откриването присъстваха областният управител Татяна Петкова и заместник-областният управител Веска Вълчева. Участници в обучението са членовете на Областния координационен механизъм по деинституционализация /ОКМД/.

Целта е да се повишат професионалните компетенции при работа с деца, екипността и взаимодействието. Участниците ще разширят своите знания за работата на ОКМД и как да търсят най-доброто решение за всяко едно дете и семейство.

Фокус на дискусиите днес са децата от 0 до 3 години. Разглеждат се теми като последиците от институционализацията на децата и какви са предимствата на оглеждането им в семейна среда. Ще бъдат дискутирани и типичните за региона проблеми, предизвикателства и постигнатите успехи в сферата на деинституционализацията. В следобедните часове ще бъде представен моделът на „Надежда и домове за децата“ за активна семейна подкрепа, както и алтернативните форми на грижа за децата и кой оказва тази подкрепа.

През утрешния ден акцентът ще бъде върху спецификата и особеностите при подкрепата на децата с увреждания.

Снимки

Снимка 2Снимка 3