Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

На среща с кмета Стефан Радев беше обсъден статутът на Центъра за кожно-венерически заболявания

19 май 2016 09:28,
Излъчване: Община Сливен преди 7 години, брой четения: 631
...

Бъдещият статут на „Центъра за кожно -венерически заболявания в – Сливен” ЕООД беше обсъден на среща с кмета на община Сливен Стефан Радев. Присъстваха заместник-кметът по хуманитарните дейности Пепа Чиликова, заместник- кметът по финансовите въпроси Румен Иванов, директорът на МБАЛ „Д-р Иван Селимински - Сливен“ – д-р Васислав Петров, лекари от кожния диспансер, общински съветници от различни политически партии.

 

На сесия през май кметът Стефан Радев прави предложение до Общинския съвет за прекратяване дейността и ликвидация на кожния диспансер. Едноличен собственик на капитала на търговското дружество е община Сливен. Мотивът е голяма задлъжнялост на дружеството, което продължава да генерира ежемесечно загуби и задължения. Кметът предлага на ръководството на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“, в което община Сливен има акции, да започне процедура за откриване на Отделение за кожно-венерически заболявания.

 

„Основната цел на предложението ни е да запазим дейността, медицинския персонал, както и община Сливен да увеличи активите си в МБАЛ „Д-р Иван Селимински - Сливен“ АД. Тъй като прекратяването на лечебни заведения, създадени от общини, се извършва след съгласие на министъра на здравеопазването, общината очаква тяхното становище“, коментира на срещата кметът Радев.

 

Задълженията на дружеството към 31.03.2016 г. възлизат общо на 119 030 лв. от които, към доставчици – 96 697 лв., към персонал – 17 406 лв., осигурителни – 3 888 лв. и данъчни – 962 лв. Вземанията са в размер на 49 127 лв, в т.ч. от клиенти 49 017 лв. Финансовият резултат за тримесечието е загуба от 2 934 лв.

 

Д-р Васислав Петров изрази съгласие за разкриване на Отделение по кожни и венерически болести, като дейностите по откриване на отделението ще вървят паралелно с ликвидирането на дружеството. Изразена е и необходимостта от обезпечаване на медицинските дейности, отговарящи на изискванията на медицинския стандарт „Кожни и венерически болести“, като за целта МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ желае на болницата да се предостави сградния фонд, обзавеждането и оборудването на центъра.

 

Предстои нова среща на 25 май с участието на управителя на „Центъра за кожно -венерически заболявания в – Сливен” ЕООД д-р Мая Миланова и Комисията по оперативен контрол към Общинския съвет за уточняване на процедурата.

 

В центъра се извършва диагностика, лечение и рехабилитация на лица с остри и хронични дерматологични заболявания; периодично наблюдение на лица с кожни и венерически заболявания; диагностика, лечение и профилактика на лица със сексуално предавани инфекции; експертна дейност в областта на сексуалното здраве и на кожно-венерическите заболявания; промоция, превенция и подобряване на сексуалното здраве на населението и на кожно-венерическите заболявания.

 

Снимки

......