Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Със съдействието на кмета Стефан Радев е решен проблем за жителите на Кермен и околните села

19 май 2016 15:03,
Излъчване: Община Сливен преди 7 години, брой четения: 573

Служители на Дирекция "Бюро по труда" - Сливен ще оказват съдействие на безработни в град Кермен и околните села. Изнесеното работно място е с цел улеснение на жителите на населените места, които ще получават информация за свободните работни места, ще им бъдат предоставяни услуги и др.

"Хората вече няма да пътуват до Сливен, за да се подписват и да проверяват за наличието на свободни работни места. Това ще им спести губене на време и средства", заяви кметът на Кермен Живко Жечев. Той съобщи, че в последните 10 години не е имало такава своеобразна приемна. "Случва се благодарение на усилията ни с г-н Стефан Радев и на директора на "Бюро по труда" Тихомира Димитрова. Това е уникално за хората, защото те нямат средства за хляб, а се налага да пътуват до Сливен", каза още Жечев. Той коментира, че проблемът е поставян многократно по предизборни срещи и кметовете са обещавали съдействие, но без резултат. За пръв път от много години, приемната в Кермен е вече факт.

Директорът на "Бюро по труда" - Сливен Тихомира Димитрова обясни, че служителите на дирекцията ще посещават град Кермен веднъж месечно по график. "Община Сливен ще осигурява транспорта и помещение на място за осъществяване на инициативата. Това се прави на много места в страната. При нас сме го правили и продължаваме да го правим в зависимост от потребностите", каза Димитрова. Тя информира, че такова изнесено работно място на Дирекция "Бюро по труда" се прави и в село Стара река.