Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител Татяна Петкова проведе среща с председателя на УС на ЕВН-България

19 май 2016 17:17,
Излъчване: Област Сливен преди 7 години, брой четения: 569
Снимка 1

На 19.05.2016 г. областният управител Татяна Петкова и заместниците й Веска Вълчева и Камен Костов проведоха среща с председателя на Управителния съвет на „ЕВН България“ и регионален мениджър Робърт Дик. Той беше придружаван от Калина Трифонова – заместник-председател на УС, и инж. Костадин Величков – изпълнителен член на Съвета на директорите.

Гостите представиха новите инициативи на дружеството, свързани с либерализацията на пазара на електроенергия у нас. Една от тях е промяната в процедурата на фактуриране на изразходваната от клиентите ел.енергия. Идеята е сроковете за плащане да бъдат максимално приближени до отчитането. Така ще се синхронизират процесите на плащане с тези на свободния пазар, което е стимул за неговото развитие.

Дискутирана беше инвестиционната програма на ЕВН за 2016 г. 4,8 млн. лв. ще бъдат вложени в област Сливен за изграждане на система за дистанционно отчитане на битовите електромери, за развитие на мрежата и намаляване на технологичните загуби. В гр. Сливен дистанционното отчитане е напълно въведено, което е довело до спад в технологичните загуби под 8%. Голям проект, който продължава да се изпълнява в областта е изграждането на ел.захранването на полигон „Ново село“. Продължава изграждането и на кабелните линии в промишлените зони на Сливен.

Областният управител благодари за предоставената информация и намеренията на компанията в областта. Тя каза, че подобряването на условията в промишлените зони е от изключителна важност, защото приоритет е създаването на условия на привличане на повече инвеститори и производители в област Сливен.