» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Областният управител поздрави училището в с. Гавраилово по случай 150-годишнината му

20 May 2016 14:03,
Emission of: District Sliven 7 years ago, number of readings: 634
Снимка 1

На 19.05.2016 г. заместник областният управител Веска Вълчева присъства на юбилеен концерт по случай 150-годишнината от създаването на Основно училище „Найден Геров“ – с. Гавраилово и 24 май - Деня на българската просвета и култура.

Тя връчи поздравителен адрес от името на областния управител Татяна Петкова. „150-годишният юбилей е добър повод да се обърна с благодарност към Вас, уважаеми учители, че съхранихте дръзновението на първите, запазихте традициите и въпреки трудностите продължавате благородната си работа за обучението и възпитанието на нашите деца. Желая Ви много здраве, сили и амбиции за реализиране на Вашите лични и професионални планове и мечти! Честит празник и на Вас, скъпи ученици! Разширявайте знанията си, обогатявайте се духовно, подготвяйте се професионално, защото Вие сте тези, които ще работят за просперитета на България“, се казва в поздравителния адрес.

Тържественият концерт бе кулминацията на честванията, започнали на 16 май, когато са открити две изложби „Възрожденецът Найден Геров” и „Съкровище на словото”, както и фотоизложба за историята на училището. Проведена е среща на поколенията и спортни игри и състезания. Наградени са ученици за постигнати високи резултати в спорта, както и талантливи деца.

Photos

Снимка 2