» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

В Сливен започва 20-тият Международен детски фолклорен танцов фестивал „Приятелство без граници”

22 May 2016 08:39,
Emission of: Municipality Sliven 7 years ago, number of readings: 577
В Сливен започва 20-тият  Международен детски фолклорен танцов фестивал „Приятелство без граници”

20-тото издание на Международния детски фолклорен танцов фестивал "Приятелство без граници" започва в Сливен днес. Всички участници от чужбина, с изключение на състава от Турция, вече пристигнаха в града и очакват своето участие в проявата.

Представителни групи на гостите, както и представителна група на символичния домакин – Детски танцов ансамбъл „Тракийче” при Детски комплекс – Сливен, днес ще бъдат приети от кмета на община Сливен Стефан Радев, а след това и от областния управител на област Сливен Татяна Петкова.

В 11.00 часа на няколко места в града ще се проведат концерти на участниците от чужбина: в Дом за стари хора ще танцуват групите от Македония и Словения; пред Народно читалище „Хаджи Димитър – 1937” жителите на квартал „Клуцохор” ще могат да наблюдават групата от Литва; за жителите на квартал „Дружба” на паркинга на супермаркет „Лидл” своя поздрав ще поднесат групите от Беларус и Индия; в Градската градина можете да видите умението и таланта на децата от побратимените на Сливен градове Тараклия /Молдова/ и Печ /Унгария/; гостите от Грузия и Полша ще танцуват пред паметника на Панайот Хитов в квартал „Ново село”.

Дефилето по повод откриването на фестивала ще тръгне в 17.15 часа от Градската градина по бул. „Цар Освободител”. В 18.00 часа на площад „Хаджи Димитър” ще се проведе церемонията по откриването. Фестивалът ще бъде открит от кмета на община Сливен и патрон на фестивала Стефан Радев. Веднага след това на откритата сцена на площад „Хаджи Димитър” ще започне представянето на участниците във фестивала. След края на концерта на площад „Хаджи Димитър” гостите и жителите на Сливен ще могат да наблюдават празничните илюминации в чест на двадесетото издание на Международния детски фолклорен танцов фестивал „Приятелство без граници”.