Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Христина Терзиева е носителят на приз „Майчино сърце” за 2016 г.

31 май 2016 16:03,
Излъчване: Област Сливен преди 8 години, брой четения: 862
Снимка 1

На 31.05.2016 г. в Областна администрация Сливен се проведе годишната церемония по връчване на приз „Майчино сърце” на приемен родител от община Сливен. Призът е учреден през 2009 г. от Сдружение „За духовни и социални дейности” с председател Виктория Тачева, Сдружение „Демократичен съюз на жените” с председател Гинка Стоянова и Фондация „Рози” с председател Роза Кънчева. Домакин на мероприятието по традиция е областният управител на област Сливен.

На церемонията в чест на приемните родители присъстваха Веска Вълчева и Камен Костов – заместник областни управители на област Сливен, Емил Тодоров – директор на Дирекция „Закрила на детето“ при Агенция за социално подпомагане, Мирослав Долапчиев – председател на Националната асоциация за приемна грижа, Димитър Митев – председател на Общински съвет Сливен, Петко Ненов – заместник-кмет на Община Твърдица, Христо Карабекиров – секретар на Община Котел, Тотка Костова – директор на Регионална дирекция за социално подпомагане, директорите на дирекции „Социално подпомагане“ в областта и началници на отделите „Закрила на детето“, администратори и екипи по приемна грижа; ръководители на социални услуги, представители на неправителствени организации, приемни родители от община Сливен.

Областният управител Татяна Петкова приветства присъстващите и изказа своята признателност към приемните родители за благородната мисия, която изпълняват, за добротата, обичта и грижите им към децата, които приемат в дома си. Тя отбеляза, че срещата и връчването на Приз „Майчино сърце“ е повод да благодарим на приемните родители за всеотдайността.

Областният управител честити на всички присъстващи деца предстоящия празник – Международния ден на детето, като им пожела да бъдат здрави, щастливи, усмихнати и да имат прекрасно детство. Тя ги увери в подкрепата на присъстващите възрастни към тях: „А ние, порасналите деца, ще ви помагаме да се развивате по най-добрия начин. Наша отговорност е да ви подкрепяме и защитаваме, да ви обичаме и да се грижим за вас“.

Татяна Петкова благодари на организациите, учредили Приз „Майчино сърце“ и на представителите на институциите и организациите за това, че подпомагат развитието на приемната грижа.

Областният управител връчи приза за 2016 г. – медальон „Майчино сърце“ и грамота на Христина Терзиева. Тя е щастлива майка, баба, а в момента и приемен родител на едно дете. Според Гинка Стоянова - председател на СНЦ „Демократичен съюз на жените”, Терзиева и детето, отглеждано от нея, са изградили прекрасни взаимоотношения помежду си и това е създало една много добра семейна среда. Това, че Христина Терзиева е определена за носител на приз „Майчино сърце“ е установено от учредена специално по този повод комисия, която известно време преди избирането на призьора е посещавала приемни родители от община Сливен. Представителите на комисията са установили, че в семействата се наблюдава истинска всеотдайност и загриженост за децата.

От името на организациите - учредители на приза, Виктория Тачева - председател на СНЦ „За духовни и социални дейности”, връчи диплом на приемната майка.

С поздравителен адрес от името на Ивайло Иванов – изпълнителен директор на Агенция за социално подпомагане и Офелия Кънева – председател на Държавна агенция за закрила на детето бяха поздравени приемните родители и организаторите. Приемните родители и гости бяха приветствани и от Мирослав Долапчиев – председател на Национална асоциация за приемна грижа, и Тотка Костова – директор на Регионална дирекция за социално подпомагане Сливен.

Снимки

Снимка 2Снимка 3Снимка 4