Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

МЕСТНАТА КОМИСИЯ ЗА БОРБА С ТРАФИКА НА ХОРА ЗАПОЧВА ИНФОРМАЦИОННА КАМПАНИЯ ЗА ПРЕВЕНЦИЯ НА СЕКСУАЛНА ЕКСПЛОАТАЦИЯ

01 юни 2016 15:52,
Излъчване: Община Сливен преди 7 години, брой четения: 641
...

През юни 2016 година Местната комисия за борба с трафика на хора (МКБТХ), гр. Сливен започва лятна информационна кампания за превенция на трафика на хора с цел сексуална експлоатация.

Поредица от информационни срещи и прожекции на тематични филми ще бъдат организирани за повишаване информираността на обществото по проблемите, свързани с трафика на хора – рисковете, методите на въвличане и начините за предпазване от съвременната форма на робство, както и популяризиране на Националната телефонна линия срещу трафика на хора – 080020100.

Акцент в кампанията тази година е провеждането на специализирано обучение на педагогически съветници от училищата и социални работници от отдел „Закрила на детето” при дирекция „Социално подпомагане” – гр.Сливен, на тема: „Трафикът на деца – рискови фактори, идентификация и социална подкрепа”.

В рамките на кампанията са предвидени информационни срещи с жени лишени от свобода от затвора в Сливен, а доброволците към МКБТХ ще проведат сесии с ученици по метода „Връстници обучават връстници”.

Партньори на МКБТХ – Сливен по време на кампанията ще бъдат Затвора Сливен, Дирекция „Социално подпомагане” – Сливен, Европейски информационен център Europe Direct – Сливен, Областен информационен център – Сливен, фондация Кампания А21 и сдружение „Жажда за живот”.

 

Престъплението трафик на хора е набирането, транспортирането, укриването на хора чрез заплахи, използване на сила или друга форма на принуда, с цел експлоатацията им. Включва насилствена проституция, принудителен труд, държане в принудително подчинение, експлоатация с цел просия и джебчийство, отнемане на телесни органи и трафик на бременни жени с цел продажба на новородените им.

Един от най-добрите начини да предпазите себе си от рискови ситуации е да се информирате!