Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Училището към сливенския женски затвор навърши 45 години

02 юни 2016 21:43,
Излъчване: Община Сливен преди 7 години, брой четения: 700
Училището към сливенския женски затвор навърши 45 години

45 години от своето създаване отбеляза СОУ „Аргира Жечкова” към Затвора в Сливен. Кметът на общината Стефан Радев присъства на откриването на празника и поздрави директора на училището Марияна Райчева. Кметът изрази уважението си към екипа от преподаватели за усилията, които полагат в своята работа и за помощта, която оказват на лишените от свобода жени.

„Благодарение на училището жените получават образование и професионална компетенция, необходими за живота им на свобода”, каза Стефан Радев.

Служителите на Затвора подариха на училището чешма, която са изградили със собствени средства.

На тържеството присъстваха още зам.-областният управител на Сливен Веска Вълчева, представител на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията”, директорът на сливенския затвор Йордан Данев, директорите на затворите в Бургас и Варна, представители на сродни училища и др.

Гостите посетиха обновените учебни стаи, учебната работилница, библиотеката, компютърните кабинети и създадения извън училището еко- кът. Беше открита изложба на Регионалния исторически музей със снимки от стария Сливен. В киносалона на Затвора беше представен празничен спектакъл „Приказен свят” по разкази на Чудомир и Елин Пелин.