Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Местната комисия за борба с трафика на хора проведе четири информационни срещи в женския затвор в Сливен

10 юни 2016 09:31,
Излъчване: Община Сливен преди 7 години, брой четения: 725
...

В рамките на кампания за превенция на трафика на хора с цел сексуална експлоатация, Местната комисия за борба с трафика на хора (МКБТХ) в Сливен проведе четири информационни срещи с жени лишени от свобода в женския затвор в Сливен.

 

Жените бяха запознати с явлението „трафик на хора”, методите на въвличане в сексуална експлоатация, рисковите ситуации и начините за предпазване от съвременната форма на робство от прожектирани тематични филми и съпътстващи дискусии.

 

Акцент в инициативата, съвместно със затвора, беше представянето на денонощната безплатна за страната и Европейския съюз, напълно анонимна, Национална телефонна линия срещу трафика на хора – 080020100.

 

Всички жени получиха специализирана брошура с телефонната линия, предоставена на МКБТХ от фондация Кампания А21.

 

Националната телефонна линия срещу трафика на хора – 080020100 приема обаждания денонощно, седем дни в седмицата, 365 дни в годината. Всички обаждания са безплатни от територията на България и Европейския съюз. Операторите на линията са професионалисти, специално обучени и работещи по международни процедури, които гарантират възможно най-бърза и адекватна реакция при всяка ситуация. Националната линия работи в близко партньорство с всички национални и европейски институции, за да се осигури максимално бързо задвижване на всеки получен сигнал.