Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител ще открие кръгла маса и изложба на тема „Да запазим уникалността и достойнството на различието“

20 юни 2016 10:09,
Излъчване: Област Сливен преди 7 години, брой четения: 605
Снимка 1

На 23.06.2016 г. от 10.30 ч в зала „Май” областният управител Татяна Петкова ще открие кръгла маса и изложба на тема „Да запазим уникалността и достойнството на различието“. С това ще бъде отбелязана една година от създаването на ЦСРИ „Център за психологическа подкрепа на деца и семейства“ - град Сливен.

Център за социална интеграция и рехабилитация с поднаименование „Център за психологическа подкрепа за деца и семейства“ – гр. Сливен, функционира като социално-здравна услуга от 25 май 2015 г. въз основа на сключен договор между община Сливен и Сдружение „Дете и пространство“, на което е възложено управлението на услугата. Създаването на центъра е част от осъществените дейности и новооткрити услуги по проект „Подкрепа за деца в конфликт със закона, деца в риск и техните семейства“ на УНИЦЕФ - България.

На събитието ще бъдат представени резултатите от работата на центъра, ще се разгледат перспективите за бъдещото развитие на дейността и услугите, предлагани на територията на община Сливен. Ще се представи ролята на услугата в изпълнение на проект „Подкрепа за деца в конфликт със закона, деца в риск и техните семейства“ и реализацията му на територията на областта.

Откриването на изложбата „Да запазим достойнството и уникалността на различието“ се организира от сдружение „Дете и пространство“. За първи път изложбата е представена под патронажа на кмета на София Йорданка Фандъкова на 3 април в София. Тя включва 12 табла с фотоколажи, представящи уникалността на житейския път на деца и младежи, които живеят в ЦНСТ за деца с увреждания, управлявано от сдружение „Дете и пространство“.