Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

На Свети Дух селата Бяла и Крушаре отбелязаха празника на храмовете си

20 юни 2016 14:24, Връзки с обществеността
Излъчване: Община Сливен преди 8 години, брой четения: 571
---

В Деня на Свети Дух селата Бяла и Крушаре отбелязаха празника на храмовете си с тържествени литургии и курбан за здраве. Гост на тържеството в село Бяла беше кметът на Сливен Стефан Радев.

„Честит празник! Продължавайте все така да почитате традициите си. Когато пазим своята култура и бит имаме много повече увереност за бъдещето и за това, че ни чакат много по-добри дни", каза кметът.

На събитието в Крушаре присъстваха зам.-кметът Румен Иванов, областният управител Татяна Петкова, кметове на населени места, жители и гости на Крушаре. Богослужението беше извършено от отец Йоан.

Храмът „Света Троица“ е построен преди повече от 100 години. След основен ремонт през 2009 година, извършен от двама братя, родени в село Крушаре, се превръща в един от най-красивите храмове в Сливенска духовна околия.

„Всяка година отбелязваме храмовия си празник. Почитаме и паметта на загиналите за свободата на България, родом от Крушаре. Курбанът е за здраве и благополучие на всички жители“, каза кметът на селото Димо Станков.

 

Снимки

------------