Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Община Сливен планира нови 14 социални услуги

21 юни 2016 13:45,
Излъчване: Община Сливен преди 7 години, брой четения: 584
Община Сливен планира нови 14 социални услуги

14 социални услуги са планирани за 2016г. и 2017г. в изпълнение на Общинската стратегия за развитие на социалните услуги /2016-2020г./ в община Сливен. Това оповести заместник-кметът Пепа Чиликова по време на редовно заседание на Областния съвет за координиране изпълнението на Областната стратегия за развитие на социалните услуги, което се проведе в сградата на Областна администрация.

Планираните нови социални услуги в община Сливен през 2016г. са Център за настаняване от семеен тип за възрастни хора с умствена изостаналост в град Сливен, Център за настаняване от семеен тип за възрастни хора с психични разстройства или деменция, Дневен център за възрастни хора с увреждания, Приют за бездомни лица и семейства и Център за настаняване от семеен тип за стари хора. Заложените социални проекти през 2016г. са два. Първият е "Подкрепа и разширяване дейността за почасово предоставяне на услуги за социално включване в общността или в домашна среда на звено за социални услуги "Домашен помощник" към Домашен социален патронаж - Сливен", а вторият е "Предоставяне на интегрирани услуги за ранно детско развитие в Общностен център за деца и семейства Сливен" - осигуряване достъпа до безплатни и качествени услуги по семейно планиране в Сливен".

Планираните нови услуги през 2017г. са девет. Те са Център за социална рехабилитация и интеграция, Център за настаняване от семеен тип за хора с умствена изостаналост, две Социални предприятия, Център за настаняване от семеен тип за деца /младежи без увреждания/ подкрепа за деца в конфликт със закона в риск, Семейно - консултативен център /Комплекс от услуги/, Дневен център за деца с увреждания, Малък дом от семеен тип за стари хора и Дневен център за стари хора.

Пепа Чиликова припомни, че с Решение на Общински съвет - Сливен от 31 март 2016г. е приета "Общинска стратегия за развитие на социалните услуги /2016-2020/ в Община Сливен", както и Годишен план по изпълнение на стратегията за 2016г. и Годишен план по изпълнение на стратегията за 2017г. Тя уточни, че се изпълняват и действащите социални услуги на територията на община Сливен, чийто доставчик е кметът на общината.