Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Работна среща за обсъждане на Общ устройствен план на община Сливен се проведе днес

22 юни 2016 14:28,
Излъчване: Област Сливен преди 7 години, брой четения: 632
Снимка 1

На 22.06.2016 г. експерти от Областна администрация Сливен участваха в работна среща с екипа, който разработва общ устройствен план /ОУП/ на община Сливен. Целта на срещата бе проучване интересите и очакванията на заинтересованите страни в процеса на изработване на плана. Срещата беше открита от кмета на община Сливен Стефан Радев, а екипът на избрания изпълнител представи накратко проекта.

По време на срещата стана ясно, че площта на територията за разработване в ОУП е 1366,6 кв.км., а времевият хоризонт на плана е 2035 г. Главната цел на ОУП на общината е създаване на оптимална пространствена и функционална структура на развитие, както и изграждане и комплексно устройство на общината в единство на урбанизираните структури със съществуващите природна и антропогенна среда и специфични социално-икономически условия.

ОУП ще бъде стратегически управленски инструмент за прилагане на политиките на общината и основа за нейното дългосрочно устойчиво пространствено развитие. Той ще определи визия, цели и стратегия на развитието, както и предназначение и начин на устройство на отделните структурни части на територията, която обхваща, за следващите не по-малко от двадесет години.

Освен че ще бъде съобразен с принципите и политиките в областта на пространственото развитие на Европейския съюз и Република България, документът ще отразява и регионалните фактори като дадености и цели на развитието. ОУП ще има адекватна взаимовръзка и приемственост с целите и приоритетите, заложени в новата Областна стратегия за развитие, новия общински план за развитие и ИПГВР на Сливен за периода 2014-2020г.

След представянето на проекта от страна на екипа-изпълнител, участниците в срещата имаха възможност да изразят своето мнение или очакване по отношение на бъдещото развитие на общината.

Снимки

Снимка 2