Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

В община Сливен приключи ваксинацията за болестта Заразен нодуларен дерматит

22 юни 2016 14:49,
Излъчване: Община Сливен преди 7 години, брой четения: 661

Приключи ваксинацията за болестта "Заразен нодуларен дерматит" по едрите преживни животни в община Сливен. Това стана ясно на проведеното заседание на общинската епизоотична комисия. Секретарят на комисията инж. Снежана Кънева съобщи, че на територията на общината няма заболели животни.

От 17 юни е доставена ваксина за болестта "Син език" за ваксиниране на едри и дребни преживни животни – говеда и овце над тримесечна възраст. Действията произтичат от издадената заповед на изпълнителния директор на БАБХ д-р Дамян Илиев, информира д-р Веселин Василев, официален ветеринарен лекар за община Сливен от ОДБХ. Информацията ще бъде сведена на вниманието на всички кметове на населени места с разпореждане за съдействие на органите на ОДБХ при изпълнението на заповедта в период от три седмици, считано от датата на раздаване на ваксината.

Важно е да се знае, че ваксината за "Син език" следва да бъде поставена минимум 30 дни след последната ваксинация за "Заразен нодуларен дерматит". Затова органите на ОДБХ ще започнат първоначално с дребните преживни животни – овцете, каза инж. Кънева.