Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Проведе се публично обсъждане на отчета на бюджет 2015г. на община Сливен

22 юни 2016 20:56, Общински съвет - Сливен
Излъчване: Общински съвет - Сливен преди 7 години, брой четения: 610
отчет

Обществено обсъждане на отчета на бюджета на Общината за 2015г. се проведе в Сливен. Дискусията беше организирана от председателя на Общински съвет Димитър Митев, съгласно разпоредбите на чл. 140 на Закона на публичните финанси. На нея присъстваха кметът Стефан Радев и неговите заместници Румен Иванов и Стефан Кондузов, председателят на Общински съвет - Сливен Димитър Митев, Диян Донев, началник отдел "Бюджет" в общинска администрация, общински съветници, кметове на населени места, представители на Община Сливен и граждани.

"През отчетния период дейността на Общината беше насочена към осигуряване изпълнението на приоритетите, целите и мерките, заложени в програмата за икономическо развитие и ефективно управление на финансовите ресурси. Ограничаването на местните приходи създаде редица затруднения за финансирането на местните дейности и дофинансираните държавни дейности", каза председателят на ОбС - Сливен Димитър Митев при откриването на дискусията.

Изпълнението на бюджета на Община Сливен за 2015г. възлиза на 57.8%., съобщи заместник-кметът Румен Иванов, който представи отчета на основния финансов документ на община Сливен за 2015г. Статистиката сочи, че през 2015г. се отчита най-нисък ръст на изпълнението на бюджета спрямо предходните пет години. През 2014г. изпълнението на бюджета е било 66.2%, през 2013г. - 68.5%, през 2012г. - 72.5%, през 2011г. - 76.9% и през 2010г. - 62.4%. Заместник-кметът по финансите запозна присъстващите и с изпълнението на приходите и разходите за държавни дейности, за местни дейности, "Общи държавни служби, "Отбрана и сигурност”, “Здравеопазване”, “Социално осигуряване, подпомагане и грижи”, “Жилищно строителство, БКС и опазване на околната среда”, “Почивно дело, култура и религиозни дейности”, “Икономически дейности и услуги” и “Разходи, накласифицирани в други функции”/без резерв/ и др., които също бележат ниско изпълнение в процентно отношение.

Димитър Митев съобщи, че след обществената дискусия, предстои отчетът за приходите и разходите на бюджет 2015г. на Община Сливен да бъде внесен за одобрение в Общинския съвет.