Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

2 316 ученици от община Сливен са включени в превантивни програми по училища

05 юли 2016 10:50,
Излъчване: Община Сливен преди 7 години, брой четения: 643

43 възпитателни дела са образувани и разгледани за първото шестмесечие на 2016г., обяви секретарят на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни (МКБППМН) Лилия Радева. Тя допълни, че през Районен съд са преминали общо 5 възпитателни дела с предложение за настаняване във Възпитателно училище - интернат (ВУИ). Данните бяха оповестени на заседание на МКБППМН при община Сливен, във времето на организирана годишна квалификация и супервизия на екипа на Комисията. Лилия Радева направи отчет за разгледаните възпитателни дела към края на месец юни 2016 г. и оповести изпълнението на превантивни програми към края на месец юни 2016 г., проведените превантивни мероприятия по училища за посочения период, дейностите по училища по предварителна заявка от директор, отчета за работата на Консултативния кабинет, изпълнението на бюджет 2016 към края на месец юни и др.

Радева съобщи, че 2 316 ученици от община Сливен са обхванати в изпълнение на превантивните програми по училища, сред които са Програма за повишаване на родителския капацитет и напомняне на ангажиментите на отговорното родителство; Програмата е с акцент в работата с родители от малцинствени групи; Програма, посветена на толерантността, насочена към ученици от различните етапи на средното образование; Програма за превенция на противообществените прояви; Програма за превенция употребата на алкохол; Програма за превенция на наркотичните зависимости и др. 3661 ученици са се включили в проведените превантивни мероприятия по учебни заведения.

За първите шест месеца на година са организирани тематични родителски срещи по училища и села от община Сливен за повишаване на родителския капацитет, като приблизително са обхванати 160 родители. Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни е работила по организиране и провеждане на супервизия и обучения на педагогически съветници и представители на координационните съвети по училища, с участието на квалифициран обучител и представители на Районна прокуратура, Регионален инспекторат по образованието, отдел „Закрила на детето” . В тази дейност са участвали 32 училища. Проведени са участия по училища при провеждане заседанията на координационните съвети при необходимост. Обучени са училищни екипи по теми, свързани с рисковете при подрастващите – ПГИ „Проф. Др Димитър Табаков”, ПГХТ „Акад. Н. Неделчев”, 10 СОУ „Йордан Йовков”. Проведе се и пролетен футболен турнир за училищата от селата в община Сливен, гр. Кермен и кв. "Речица", с общо обхванати 12 училища и над 250 ученици.

През Консултативния кабинет през първата половина на 2016 г. са преминали повече от 160 деца, родители и учители. При част от малолетните и непълнолетните е последвало насочване към превантивна работа за продължителен период от време от нужния специалист, обясни Радева. Тя каза, че при разходването на бюджета са спазени насоките за приоритети на Централната комисия за БППМН и предварителните разчети, утвърдени от Председателя на Комисията.

Секретарят на Комисията докладва и за приключилите тренировки по футбол за ученици от кв. "Надежда", осигурен треньор, картотекиране към БФС Сливен и явяването им на областни кръгове. Резултатите са задоволителни, посещаемостта редовна, като към част от футболистите е заявен сериозен интерес. Периода на тренировките е бил 15.03.2016 – 15.06.2016 г., като в тях са се включили около 60 ученици, а картотекирани са били най-добре изявилите се и редовно посещаващи тренировките по преценка на ръководителя.

05.07.2016г.